Vem är Maud i Gentlemen?

Innehållsförteckning

Vem är Maud i Gentlemen?

Vem är Maud i Gentlemen?

Just nu är hon aktuell som Maud i succéserien Gentlemen & Gangsters som går på SVT av Mikael Marcimain.

Vem är Henry Morgan?

Henry Morgan är en 35-årig levnadskonstnär, boxare och pianist som har eleganta slipsknutar som en av sina specialiteter. Han tycker att Klas påminner om hans bror Leo och lockar med honom på ett uppdrag som statist på en filminspelning.

Vem är Envoyén?

I romanen står Henry Morgan plötsligt vid berättarens grind. Han kommer med ett uppdrag från högre ort, från den mystiske Envoyén. Man vill att Klas Östergren, eller rättare sagt hans fiktiva ställföreträdare, ska skriva en rapport om vad som hände när Akademien brakade samman.

Vad heter huvudkaraktären i boken Gentlemen?

Gentlemen är en roman av Klas Östergren utgiven 1980. Romanen handlar om en ung författares möte med de underliga bröderna Henry och Leo Morgan och deras liv. En central plats i boken är Hornsgatan 29 C på Södermalm i Stockholm.

Vad är en renegat?

Renegat är sedan medeltiden beteckning på person som avsagt sig kristendomen och konverterat till islam eller annan religion. Ordet används mer generellt för att beteckna en person eller en grupp som svikit sina ideal (avfälling) eller samarbetar med fienden (överlöpare).

Relaterade inlägg: