Finns tusenlappen kvar?

Innehållsförteckning

Finns tusenlappen kvar?

Finns tusenlappen kvar?

Den svenska tusenkronorssedeln, även kallad tusenlappen, är en sedel med ett värde av ettusen svenska kronor. Sedeln har funnits i sex olika varianter sedan 1894. ... Alla dessa sedlar är idag ogiltiga betalningsmedel. Riksbanken kan dock i vissa fall lösa in gamla ogiltiga sedlar mot en avgift.

Vem är avbildad på 500 lappen?

Den svenska femhundrakronorssedeln, även kallad femhundralappen, är en sedel med ett värde av femhundra svenska kronor. de första sedlarna med den valören introducerades 1986, de nuvarande kom 2016. Operasångaren Birgit Nilsson är avbildad på framsidan. På baksidan syns ett motiv med Öresundsbron.

Vem är det på 500 lappen?

Sedlarna pryds av filmstjärnan Greta Garbo respektive operasångerskan Birgit Nilsson. För sedlarna gäller temat kulturpersonligheter. På baksidan av 500-kronors sedeln är en bild av Öresundsbron och på baksidan av Garbos hundring en bild av Stockholm.

Hur ser man om 500 Lappen är falsk?

500- och 1 000-kronorssedeln finns två tydliga säkerhetsdetaljer. Säkerhetsbandet visar en rörelse och djupverkan när du vickar på sedeln. På framsidan finns även en färgskiftande bild som går från ljus till mörk när man rör på sedeln.

Hur ser en falsk 500 lapp ut?

De falska sedlarna som polisen har fått in är väldigt dåligt gjorda. ... Alla sedlar har en färgskiftande bild uppe i högra hörnet. När man vickar på sedeln skiftar bilden och valörsiffran i bilden färg från guld till grönt. Titta på videon Färgskiftande bild 500-kronorssedel för att se hur det ser ut.

Hur ofta byts sedlar?

De nuvarande 20-, 50- och 1000-kronorssedlarna blir ogiltiga efter den . I oktober 2016 kommer nya 100- och 500-kronorssedlar, nya 1-och 5-kronorsmynt samt en ny valör, 2-kronan. De nuvarande 100- och 500-kronorssedlarna samt alla mynt, utom 10-kronan, blir ogiltiga efter den .

Relaterade inlägg: