Vad heter Krigslarmet?

Innehållsförteckning

Vad heter Krigslarmet?

Vad heter Krigslarmet?

Används vid fara för krig och består av 30 sekunders signal följt av 15 sekunders tystnad. Om signalen ljuder ska man lyssna på radio, ordna så att man snabbt kan lämna bostaden, undvika att ringa timmarna efter larmet och ta reda på var det finns skyddsrum och hjälpa till att göra i ordning det.

Vad göra Hesa Fredrik?

Det man bör göra om man hör signalen är att gå inomhus, stänga fönster, dörrar och ventilation och lyssna på Sveriges Radio P4 eller SVT. Där sänds ett meddelande om vad som har hänt eller vad som kan hända och anvisningar om vad man kan göra för att skydda sig.

Vad är det som tjuter i Sundsvall?

Ett internt larm från oljedepån i Sundsvall tidigt i morse förväxlades av många med VMA-signalen Hesa Fredrik. ... – En VMA-signal består av ett tut i sju sekunder, sedan är det uppehåll i fjorton sekunder och detta upprepas sex gånger, säger Håkan Markusson, systemarkitekt på MSB, Myndigheten för säkerhet och beredskap.

Vad VMA?

VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, är ett varningssystem som används vid olyckor och allvarliga händelser, vid svåra störningar i viktiga samhällsfunktioner och vid krishantering i samband med extraordinära händelser.

Relaterade inlägg: