Vad har man för flytningar innan mens?

Innehållsförteckning

Vad har man för flytningar innan mens?

Vad har man för flytningar innan mens?

Flytningarna förändras eftersom livmoderhalsen börjar producera ett sekret som gör det lättare för spermier att överleva i slidan och ta sig fram till ägget. Du kan också få mer flytningar av vissa preventivmedel och om du är gravid. Precis före och efter mens kan flytningarna vara brunaktiga.

Vad betyder de olika flytningarna?

Flytningar är en slemmig, vitaktig eller genomskinlig vätska som kommer från slidan. Flytningarna förändras vid kontakt med luften och får då en ljusgul till brunaktig färg. Flytningar brukar lukta lite syrligt, ungefär som filmjölk. Att ha flytningar är både bra och naturligt.

Vad har man för flytningar tidigt i graviditeten?

Det är vanligt att ha mer flytningar när du är gravid. Det beror på ändrade hormoner i kroppen. Oftast är flytningarna vitaktiga och har ingen speciell lukt. Kontakta en barnmorskemottagning om du får besvär med klåda eller illaluktande flytningar.

Hur ser flytningarna ut under menscykeln?

Under follikelfasen blir flytningarna mer mjuka igen och kan upplevas våta och vattniga. I slutet av follikelfasen blir flytningarna igen lite tjockare men förblir klara i färg Det är ju du är mest fertil. Efter ägglossningen är flytningarna torra och klibbiga tills menstruationen börjar igen.

Vad kan svamp i underlivet bero på?

Svamp kan bero på att immunförsvaret är nedsatt av någon anledning. Till exempel om du håller på att bli sjuk eller har stressat mycket. Hormonerna i kroppen påverkar slemhinnorna och därmed immunförsvaret i underlivet. Därför är det vanligt att få en svampinfektion strax före mens eller under en graviditet.

Relaterade inlägg: