Vad heter FBI i Sverige?

Innehållsförteckning

Vad heter FBI i Sverige?

Vad heter FBI i Sverige?

Sveriges motsvarighet är MUST (Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten), FRA, även om OPIL (Operativa insatsledningen) i någon mån sysslar med liknande problem men på en lägre nivå. På stabs- och förbandsnivå sker analys och inhämtning av underrättelser i en verksamhetsnära underavdelning.

Vad heter hemliga polisen i Sverige?

Nationella insatsstyrkan - polisens arbete. Nationella insatsstyrkan är Sveriges yttersta polisiära resurs som ska hantera situationer som är så allvarliga, ovanliga eller riskabla att de inte går att hantera inom den vanliga polisverksamheten. Huvuduppgiften är att bekämpa terrorism.

Vad heter Tysklands underrättelsetjänst?

Bundesnachrichtendienst (BND) med säte i Berlin och Pullach (München) är bredvid Verfassungsschutz och Militärischer Abschirmdienst en av Tysklands tre underrättelse- och säkerhetstjänster.

Vad heter Rysk polis?

Polisens grader i Ryssland[redigera | redigera wikitext] Polisens grader i Ryssland visar de särskilda graderna för polisväsendet i Ryska federationen. Dessa grader används av den ryska polisen och den Federala narkotikapolisen i Ryssland (Gosnarkkontrol).

Kan man bli spion i Sverige?

Varje år utsätts personer i Sverige för värvningsförsök, en process som kan delas upp i sex steg. De länder som bedriver spioneri i och mot Sverige, eller svenska mål utomlands, kan göra det med en utsänd underrättelseofficer.

Vad heter Säpo i Norge?

Dess verksamhet är uppdelad i Politidirektoratet (POD) (motsvarigheten till Polismyndigheten i Sverige) och Politiets sikkerhetstjeneste (PST) (säkerhetspolisen, motsvarigheten till Säpo i Sverige), och är underordnad Justitie- och beredskapsdepartementet (motsvarigheten till justitiedepartementet i Sverige).

Relaterade inlägg: