Vad är världens minsta ö?

Innehållsförteckning

Vad är världens minsta ö?

Vad är världens minsta ö?

Lista över världens största öar[redigera | redigera wikitext]

Vilken är världens minsta stad?

Hum är med sina 30 invånare den minsta staden i världen och ligger i hjärtat av Istrien. Den ligger i kommunen Buzet 14 km från orten Bizet.

Vilket är det minsta landet i världen?

San Marino är med en yta på 61 kvadratkilometer en av världens allra minsta självständiga stater. Republiken ligger på östra sidan av den italienska halvön, drygt en mil från Adriatiska havet och med badorten Rimini som närmaste större stad.

Vilken stad är Sveriges minsta?

  • Invånarantal: 25 921. Största stad: Färjestaden. Om: Landskapet Öland är Sveriges minsta, sett både till ytan och till invånarantal. Ölands största tätort heter Färjestaden, vilken är den minsta ”störstastaden” av alla tätorter i Sveriges 25 landskap (näst efter Sveg).

Vad är Sveriges näst största ö?

  • Sveriges näst största ö är långmala Öland som skiljs från Småland av Kalmarsund. Öland sitter ihop med fastlandet via den 6 072 m långa Ölandsbron, som är Sveriges näst längsta bro efter Öresundsbron.

Vem är Sveriges tredje största ö?

  • Med de nya definitionerna räknas Södertörn som Sveriges tredje största ö, och eftersom södra Stockholm ligger här så är Södertörn också Sveriges allra mest befolkade ö. 2.

Relaterade inlägg: