Vad heter särskola idag?

Innehållsförteckning

Vad heter särskola idag?

Vad heter särskola idag?

I våras blev 14-åriga Leo Lust från Heby strax utanför Uppsala, uppmärksammad för ett namnbyte som han presenterat i skolan. Hans förslag: döp om alla särskolor till att i stället kalla de för utvecklingsskolor.

När byter särskolan namn?

Anna Ekström berättade att regeringen har gett en särskild utredare i uppdrag att föreslå ett annat namnsärskolan. – Regeringens utredare föreslår att de nya namnen ska bli ”anpassad grundskola” och ”anpassad gymnasieskola”, och att de ska börja gälla den , säger Anna Ekström till Aftonbladet.

Vad ska särskolan heta?

Leos förslag går igenom – särskolan ska byta namn: ”Ingen ska behöva skämmas” Snart kommer grundsärskola byta namn till anpassad grundskola. En stor anledning till det är att artonårige Leo Lust legat på politikerna i snart tre år.

Vem får gå i grundsärskola?

Eleven har en utvecklingsstörning eller en bestående hjärnskada. 2. Eleven bedöms inte kunna nå grundskolans kunskapskrav. Det är elevens hemkommun som fattar beslut om en elev har rätt att bli mottagen i grundsärskolan men båda vårdnadshavarna måste godkänna att ansökan om mottagande i grundsärskolan görs.

Relaterade inlägg: