Vad är talgoxe på latin?

Innehållsförteckning

Vad är talgoxe på latin?

Vad är talgoxe på latin?

Parus major Great tit/Scientific names

Varför heter den talgoxe?

Ett märkligt namn har den, talgoxen. En förklaring till namnet är att den är glupsk som en oxe och förtjust i talg. Talgoxen är lätt att känna igen med sitt svartvita huvud , sin gröna rygg och en svart ”slips” över den gula buken.

Hur fort flyger en talgoxe?

En flock på mellan 10 och 20 individer flyger däremot i 13 meter i sekunden.

Var är talgoxen på sommaren?

Nu har en ny studie från universitetet i Oxford visat att talgoxarna under våren och sommaren gärna häckar nära andra talgoxar som de bildat flockar eller meståg med under vintern och helst med de artfränder som de ”umgåtts” med mest. Dessutom verkar de dela revir med dessa individer.

Hur många ungar får en talgoxe?

Fågelungar – från ägg till utflugna
ArtVetenskapligt namnAntal ägg/kull
BlåmesParus caeruleus10-12
TalgoxeParus major8-12
SkataPica pica5-8
KajaCorvus monedula5

Är Talgoxen?

Talgoxe (Parus major) är en fågel inom ordningen tättingar och familjen mesar. Den är vanlig i hela Europa, västra, centrala och norra Asien och delar av Nordafrika och förekommer i alla sorters skogslandskap. Den är vanligen stannfågel och de flesta talgoxar flyttar inte förutom under extremt hårda vintrar.

Varför sjunger talgoxen i sitt revir på våren?

Fåglar sjunger av två skäl: För att attrahera en partner och för att försvara sitt revir. ... Under häckningstiden imponerar hanarna med sin komplexa sång, som inte bara attraherar honor utan också talar om för andra hanar att de ska hålla sig undan.

Hur fort flyger en flyttfågel?

Tills nu har forskare uppskattat att den övre hastigheten för flyttfåglar, oavsett art, är 500 km/dag, men att majoriteten av fåglarna flyttar med avsevärt lägre hastigheter. Den nya studien visar att tornseglarnas hastighet är betydligt högre än för andra arter.

Relaterade inlägg: