När började man räcka finger?

Innehållsförteckning

När började man räcka finger?

När började man räcka finger?

Det spretande fingret överlevde dock, och handtecknet kom troligen till USA med italienska immigranter. Tecknet dokumenterade första gången i USA 1886, då baseballaget Boston Beaneaters fotograferades bredvid motståndarlaget New York Giants. Bostonspelarna visade nämligen fingret för kameran.

Hur räcker man finger?

I västerländsk kultur är fingret en gest som utförs med handen och endast långfingret pekar uppåt. Det görs genom att visa upp en annars stängd näve. Det betyder oftast "fuck off" eller "fuck you". I vissa lokala varianter höjs även tummen.

Vad betyder det när man visar långfingret?

I USA används det däremot med samma betydelse som "hålla tummarna". Rak rega, eller bara rega, är ett handtecken för "ett ögonblick" som används i Israel, alla fingrar är böjda lika långt mot tummen så att långfingret träffar den.

Vad betyder olika tecken med händerna?

I Sverige brukar 1 markeras med ett pekfinger, medan i vissa andra länder tummen används för 1. Telefonhand, att knyta handen men med tummen mot örat och lillfingret nära munnen, görs för att markera telefonsamtal, t. ex. för att symbolisera att man avser att ringa någon eller att man ber den andra att ringa en själv.

Vad betyder V tecken?

Med handflatan inåt, i Storbritannien och en del andra länder, är det en obscen och förolämpande gest. Under andra världskriget populariserade Winston Churchill dess användande som en segergest, ("V" som i engelskans ord för "seger", "victory") från början med handflatan inåt men senare med handflatan utåt.

Relaterade inlägg: