Vilka ingår i Telia?

Innehållsförteckning

Vilka ingår i Telia?

Vilka ingår i Telia?

Företaget säljer anslutningar inom fast telefoni, datakommunikation, Internet, digital-tv, Ip-telefoni och mobiltelefoni till privatpersoner, företag och organisationer. Telia Sverige ingår i koncernen Telia Company.

Vem äger Telia?

Telia Companys ägare
39,5%Svenska staten
2,0%Vanguard
1,0%Norges bank
0,7%SPP Funds
49,0%Övriga aktieägare

När blev Telia börsnoterat?

Telia börsintroducerades den 13 juni år 2000 och introduktionen blev mycket uppmärk- sammad i media. De fyra affärsbankerna; SEB, Handelsbanken, Nordea och Förenings- Sparbanken och fondkommissionärerna; Enskilda Securities och Carnegie, var huvud- ansvariga för utförsäljningen på den Nordiska marknaden.

Vem sålde ut Telia?

Björn Rosengren, S, var som näringsminister drivande i försäljningen av Telia.

Hur stor del av Telia äger staten?

Telia Company har endast en typ av aktier. Varje aktie i Telia Company motsvarar en röst vid bolagsstämman. Antalet aktieägare vid årsskiftet 2020var omkring 490 000, varav en aktieägare ägde mer än 10 procent av aktierna: den svenska staten med 39,5 procent.

Är Telia globalt?

Vi är Telia Company. Våra 20 800 duktiga kollegor möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om.

Relaterade inlägg: