Vad betyder Tintin på franska?

Innehållsförteckning

Vad betyder Tintin på franska?

Vad betyder Tintin på franska?

Tintin (svenska: [ˈtɪntɪn]; franska: [tɛ̃tɛ̃]) är en seriefigur och huvudperson i seriesviten Tintins äventyr, skapad av den belgiske serieskaparen Georges Remi (alias Hergé). Tintin är en reporter och äventyrare som reser runt i världen med sin hund Milou.

Vad heter Milou på franska?

Milou har sitt franska originalnamn efter smeknamnet på Hergés första flickvän, Marie-Louise Van Cutsem.

Vad säger kapten Haddock?

Han använder sig av "uppfinningsrika" svordomar som skapades för att visa på ett mustigt språk utan att störas av censuren. Fyra vanliga exempel har på svenska blivit "stormar och orkaner", "anfäkta och anamma", "bomber och granater" och "riv mina råsegel".

Var utspelar sig Tintin?

Hergé kom från Belgien men serierna utspelar sig över hela världen. Förutom att de är roliga att läsa så går det att lära sig en hel del om geografi och historia från dem. Ibland har albumen kritiserats för att vara rasistiska på olika sätt. I Tintin i Kongo verkar till exempel landets befolkning vara lite bakom.

Var på månen Milou?

Undertiteln på 2004 års utgåva med nyöversättning till svenska av Björn Wahlberg är Destination månen, vilket är en direktöversättning av originaltiteln....Månen tur och retur (del 1)[redigera | redigera wikitext]
Utgiven1953
HuvudpersonerTintin Milou Kapten Haddock Professor Kalkyl
Utspelar sig iSyldavien
Upphovsmän

Relaterade inlägg: