Hur bör HTML kod skrivas för att vara luftig och lättläst?

Innehållsförteckning

Hur bör HTML kod skrivas för att vara luftig och lättläst?

Hur bör HTML kod skrivas för att vara luftig och lättläst?

Det är A och O med en god indentering: det ger en lättläst och bra struktur på C++-koden. Använd exvis principen att matchande måsvingar ({ och }) finns i samma kolumn. Det är också viktigt att indenteringen är konsekvent, att man använder samma metod genomgående i koden.

Vad betyder </ p?

P/E är en förkortning för price/earnings och är ett av de vanligaste nyckeltalen som används för att se om en aktie är köpvärd eller inte. Price står för aktiens pris och earnings står för bolagets vinst.

Vilken version av HTML använder vi idag och vilka version har funnits?

Den senaste versionen av HTML är HTML 5.. HTML 5 blev standard den 28 oktober 2014. Den tidigare standarden, HTML 4, fastställdes 1997 av W3C, version 4.. HTML 4.01 finns i tre olika former, nämligen Strict, Transitional och Frameset.

Hur skriver man HTML-kod?

Taggarna är inte känsliga för stora och små bokstäver (Case sensitive) det går lika bra att skriva som eller när du skriver koden i HTML. Följande märken är grunden till webbsidan och ska finnas i varje dokument: Anger att koden och sidan är ett HTML-dokument.

Hur lägger man in en bild i HTML?

När man ska ha bilder på en webbsida infogar man inte bilden i själva HTML-filen. Bilden lagras som en separat fil, och från HTML-filen pekar man sedan på bildfilen. Den hämtas då in av webbläsaren och placeras på sidan. Undvik för många och för stora bilder på dina webbsidor.

Är HTML programmering?

HTML bra att börja med Att skapa webbsidor på det gamla hederliga sättet, genom att skriva HTML, är kul. Men är det programmering? ... Själv lutar jag, i likhet med författaren av detta blogginlägg, nog åt nej, bland annat eftersom HTML och andra märkspråk saknar grundläggande konstruktioner som loopar och villkorssatser.

När kom HTML?

HTML5
Tillkomst28 oktober 2014
UtvecklareWorld Wide Web Consortium
Webbplatswww.w3.org/TR/html5
Medietyptext/html
StandardiseringsorganWorld Wide Web Consortium

Vilka tog fram och utvecklade den första versionen av HTML?

Sent 1991 omnämnde Tim Berners-Lee den första publika beskrivningen av HTML, det var ett dokument kallat "HTML Tags". I dokumentet finns 18 element beskrivna som omfattar den första relativt enkla designen av HTML. Detta var den första versionen av HTML, HTML 1.0.

Relaterade inlägg: