Är pilonidalcysta farligt?

Innehållsförteckning

Är pilonidalcysta farligt?

Är pilonidalcysta farligt?

Pilonidalcystan är alltså inte farlig, men den kan orsaka vissa besvär. För att undvika pilonidalcystor, eller lindra effekten av dem, kan det vara bra att raka bort håret i området där pilonidalcystan sitter, och hålla ordentligt rent. Om bölden gör ont kan vi tömma den på var och minska trycket.

Varför får man finnar under armhålan?

Hidradenitis Suppurativa (HS) kännetecknas av inflammerade områden i huden där det ofta uppstår knölar, sår och bölder. Inflammationen uppkommer oftast i de hudområden där det finns en viss typ av svettkörtlar som kallas apokrina körtlar. De finns framför allt i armhålorna, ljumskarna, underlivet och på bröstet.

Vad ska man göra när man har ont i svanskotan?

I många fall behöver du inte göra något åt smärtan, utan den går över av sig själv. Har du mycket ont kan du ta en värktablett. Om du däremot haft ont länge eller om smärtan är väldigt stark, kan du behöva ytterligare behandling. Vid svår smärta kan man injicera lokalbedövningsmedel för lindring.

Varför får man Aterom?

Ett aterom är en talgkörtelcysta som uppstår då utförsgången till en talgkörtel täpps igen. Eftersom körteln fortsätter att producera talg (sebum) så bildas efterhand en knöl under huden.

Relaterade inlägg: