Var ligger Trollsjön?

Innehållsförteckning

Var ligger Trollsjön?

Var ligger Trollsjön?

Trollsjön ligger i Lännersta, i södra Boo, mellan Sockenvägen och Baggenstäket.

Får man tälta vid Trollsjön?

Egentligen kan och får du tälta var som helst utanför nationalparken. Vid nationalparkens östra sida i höjd med tältplasten som ligger i parken, så finns även här ett alternativ som många vandrare föredrar.

Hur hittar man till Trollsjön?

Med bil kör du E10:an mot Narvik. Ca 2 mil efter Björkliden, innan Vassijaure, kommer en skylt där det står ”Låktajokk”. Efter skylten ser du parkeringsfickor på båda sidor av vägen – där parkerar du. På vänster sida om vägen finns två skyltar med texten ”Kärkevagge” på den ena och ”Trollsjön” på den andra.

Hur lång är vandringen till Trollsjön?

En sagolik dagsvandring Från bilvägen E10 är det 6 km enkel väg upp till Trollsjön och från tågstationen Låktajåkka är det ungefär 5 km. Vandring tar ungefär 5 timmar fram och tillbaka med en rast uppe vid sjön.

När är Trollsjön isfri?

I allmänhet är högsäsongen för vandring i norra Sverige som mest populär i slutet av juli-början av augusti. Trollsjön är isfri drygt tre månader om året.

Hur djup är Trollsjön?

En perfekt dagstur till Sveriges klaraste sjö. Längst in i Kärkevagge ligger en förtrollande sjö, Trollsjön. Det turkosblåa vattnet kommer från glaciärer vilket gör vattnet klart, med ett siktdjup på minst 37 meter. Vandringen dit är svagt stigande och runt 5 kilometer lång.

Vart får man tälta i Abisko?

För allmänheten gäller bland annat: Det är förbjudet att tälta i nationalparken, annat än på anvisad plats. Tältplatser finns vid STF:s fjällstation, vid Nissonjohka 5 kilometer söderut från Abisko längs Kungsleden och vid Abiskojaure-stugorna längst söderut i parken. Det är förbjudet att medföra hund.

Kan man vandra genom Lapporten?

Lapporten – Abisko. Vandring genom Lapporten förbli den heliga offerplatsen Paddusdieva till Abisko. Ca 18 km vandring, 7 h.

Kan man bada i Trollsjön?

Med sitt djup och klara vatten är Trollsjön en upplevelse och i sjön finns badflottar för både lek och solande. ... Från den anlagda stranden kan man gå ner i vattnet, men från klipporna runt omkring sjön är det djupare vatten.

När är trollsjön isfri?

I allmänhet är högsäsongen för vandring i norra Sverige som mest populär i slutet av juli-början av augusti. Trollsjön är isfri drygt tre månader om året.

Relaterade inlägg: