Har Aragog?

Innehållsförteckning

Har Aragog?

Har Aragog?

Aragog var en varelse av arten Akromantel - ett enormt, talande, spindel-liknande djur som utstötte ett unikt, klickade ljud då han jagade efter byten. Namnet Aragog kommer från "aranea", som betyder spindel på latin och "Gog", som är en jätte från romersk mytologi.

Vad heter Aragogs fru?

Familj: En fru, Mosag, och flera tusen barn.

Vad händer i Harry Potter 2?

Harry Potter och hemligheternas kammare är den andra utgåvan i serien Harry Potter. Den handlar om en pojke som heter Harry vars föräldrar, som var trollkarlar, blev dödade av den mäktige trollkaren Voldemort. Harry blev därför adopterad av sin moster Petunia och morbror Vernon.

Vad får Harry Potter i julklapp?

På juldagen får Harry för första gången i sitt liv julklappar. Av Hagrid får han en träflöjt. Från Morbror Vernon och moster Petunia får han femtio pence som han ger till Ron. Av fru Wesley får han en smaragdgrön ylletröja och en ask hemlagad kola.

När spelades Harry Potter 2 in?

Den avslutande boken Harry Potter och dödsrelikerna delades upp i två filmer, del ett (Harry Potter och dödsrelikerna: Del 1) hade premiär under november 2010 och den andra delen (Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2) hade premiär under juli 2011.

Var finns Harry Potter slottet?

Alnwick Castle Slottet ligger i Northumberlnd i Nord östra England.

Relaterade inlägg: