Hur många människor tar Gröna Lund in?

Innehållsförteckning

Hur många människor tar Gröna Lund in?

Hur många människor tar Gröna Lund in?

Svar: Varje säsong tar vi emot fler än 1,6 miljoner besökare varav de allra flesta är boende i Stockholm. Vår vision för Gröna Lund 2024 handlar inte bara om att omvandla en tråkig plats till något fint och mer uppskattat, utan också om att kunna erbjuda stockholmarna och andra besökare en bättre tivoliupplevelse.

Vilken var den första attraktionen på Gröna Lund?

Tidigare åkattraktioner på Gröna Lund i Stockholm
ÅkattraktionÖppnad årPlacering
Krinolin1883En av Gröna Lunds första attraktioner
Kuling2005Bredvid Mjölnargården där Pop-expressen tidigare stod.
Kreiselwipper1965Mellan Mjölnargården och Spanska trappan.
Kålmasken1930Där Eclipse finns idag.

Hur många har dött på Gröna Lund?

Foto: Eclipse på Gröna lund är världens största slänggunga, 121 meter hög. Attraktionen nås via en plattform. Varje år skadas flera människor på svenska nöjesfält – och tre personer har dött sedan 1997.

Vem kom på Gröna Lund?

Första gången Gröna Lund slog upp sina portar var 1883. Tivolit grundades av Jacob Schultheis, som på 1870-talet flyttat från Tyskland. I Djurgårdsstaden arrenderade han en tomt som kallades för Gröna Lund efter en krog som ska ha legat på platsen.

Vem ägde Gröna Lund?

Parks & Resorts ägs till 40 procent av ett par affärsmän som tidigare drev Kolmården. Den andra huvudägaren är familjen Lindgren, som i många generationer ägt Gröna Lund. Dessutom har Skandia Investment 17 procent av aktierna.

Hur mycket kostar det att åka båt till Gröna Lund?

En enkelbiljett kostar 56-169 kronor i kategorin vuxen och 38-112 kronor i kategorin pensionär, student och ungdom, beroende på hur långt du reser. Du hittar alla priser längst ner på den här sidan.

Relaterade inlägg: