Hur är det att läsa till veterinär?

Innehållsförteckning

Hur är det att läsa till veterinär?

Hur är det att läsa till veterinär?

Att studera till Veterinär Studiegången är bunden under fem år. Den sista terminen innehåller examensarbete och selektiv fördjupning. Vid antagningen till veterinärprogrammet det som regel höga poäng För att vara behörig krävs förutom kärnämnena godkänt i matematik D, kemi B, fysik B och biologi B.

Vad gör en Smådjursveterinär?

Kort om veterinär Veterinärer arbetar främst med djursjukvård. Det kan handla om akut eller förebyggande djurhälsovård men också livsmedelshygien, forskning och utbildning. På djurparker och inom lantbruket ser veterinären till att djuren skyddas mot sjukdomar och får bra skötsel.

Vad gör distriktsveterinärerna?

En ovanligt stark yrkesroll - distriktsveterinär Ända sedan starten är det samhällsuppdraget om att vårda alla djurslag som knyter samman Distriktsveterinärernas 600 medarbetare. För att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare i branschen satsar de på att göra arbetslivet hållbart för alla medarbetare.

Vilka olika veterinärer finns det?

Veterinärer kan arbeta som bl a Smådjursveterinär, Stadsveterinär, Länsveterinär, Klinikveterinär, Distriktsveterinär, Djurhälsoveterinär, Laboratorieveterinär och Viltpatolog. Det kan dock krävas vidareutbildning.

Vilka arbetsuppgifter ingår i veterinär?

Veterinärer arbetar främst med djursjukvård. Det kan handla om akut eller förebyggande djurhälsovård men också livsmedelshygien, forskning och utbildning. På djurparker och inom lantbruket ser veterinären till att djuren skyddas mot sjukdomar och får bra skötsel.

Relaterade inlägg: