Varför får man ont i skenbenet?

Innehållsförteckning

Varför får man ont i skenbenet?

Varför får man ont i skenbenet?

Du kan få ont på insidan av skenbenet där muskler och senor fäster om du har överbelastat underbenet. Det kan hända om du till exempel springer och går mer än vanligt. Besvären brukar gå över av sig själv.

Får lätt benhinneinflammation?

När du har benhinneinflammation kan du lindra besvär och påskynda läkningen genom att:

  1. Vila och undvika aktiviteter som gör ont.
  2. Välja lågintensiv träning som inte belastar underbenen, till exempel simning, cykling eller vattengymnastik.
  3. Använda stabila skor med god stötdämpande förmåga.

Kan man gå med benhinneinflammation?

De flesta blir bra från besvären genom att vila ett tag samt göra en del övningar hemma. Men ibland kan en naprapat behöva behandla din benhinneinflammation. Vår absoluta rekommendation är att inte med besvären för länge, utan att göra något åt dem så fort som möjligt.

Vad gör skenbenet?

Skenbenet ledar mot flera andra ben. Skenbenet ledar mot vadbenet (fibula) nedom den laterala kondylen (högt upp på skenbenet); mot vadbenet och språngbenet (talus) i talokruralleden (articulatio talocruralis) i vristen; och mot lårbenet (os femoris) i knäleden (articulatio genus) i knät.

Får ont i benet när jag sitter?

Om ont i benet Smärta i benet kan bero på en blodpropp, ofta börjar det i ett blodkärl i ena vaden. Vaden eller benet brukar då svullna upp, det kan göra ont när du går och du kan också rodnader. Om du misstänker kärlkramp eller att du har fått en blodpropp i vaden bör du omedelbart söka vård.

Kan man stretcha Benhinnorna?

Stretcha musklerna på framsidan av underbenet. 2×30 sekunder och 1-3 gånger per dag. Sitt på knä med underbenen under dig platt mot golvet. Luta kroppen lite över vänster ben och lyft upp höger knä med höger hands hjälp samtidigt som du sitter kvar på höger vrist och fot.

Relaterade inlägg: