Var kommer Mowgli ifrån?

Innehållsförteckning

Var kommer Mowgli ifrån?

Var kommer Mowgli ifrån?

Handling. Den nyfödda pojken Mowgli hittas av pantern Bagheera i den indiska djungeln. Då Bagheera inser att den nyfödda pojken inte kommer att kunna klara sig ensam utan en mamma som kan ta hand om honom lägger han den lille pojken utanför en varglya där det finns en familj vargar med en nyfödd kull valpar.

Vad hette mowglis vargfar?

Akela, är en litterär figur, ledarvarg i den vargflock som tar hand om Mowgli i Rudyard Kiplings novellsamling Djungelboken. Akela betyder ensam på hindi, urdu och punjabi. Akela var ledarvargen, men tigern Shere Khan lurar några yngre vargar i flocken att utmana Akela och försöker avsätta honom som ledare.

Vad heter Lejonet i Djungelboken?

De är verklighetens Djungelboken – se lejonet, björnen och tigern som är bästa vänner. Björnen Baloo, tigern Shere Khan och lejonet Leo hittades vanvårdade i en privatpersons källare när de bara var några månader gamla. Sedan dess har de varit oskiljaktiga. Läs den fantastiska historien om den oväntade bästistrion.

Vem förde bort Mowgli?

Han träffar Baloo, en bekymmerslös läppbjörn, och blir kidnappad av en samling apor ledda av orangutangen Kung Louie. När Mowgli till sist rymmer från Bagheera och Baloo för att kunna stanna i djungeln, har Shere Khan lyckats spåra honom, och går till attack. Mowgli blir tillfälligt räddad av Baloo.

Relaterade inlägg: