Vad innebär det att reflektera?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att reflektera?

Vad innebär det att reflektera?

Reflektion heter ”reflectere” på latin och är ett verb. ”Flectere” betyder vända eller böja och ”re” betyder åter, bakåt eller tillbaka. Begreppet användes ursprungligen inom optiken för att förklara ljusets reflektion vid kontakt med vatten eller en spegel.

Vad innebär reflektion för dig?

Reflektion är bryggan mellan tidigare erfarenheter och viljan att utveckla dessa. Genom en medveten reflektion kan erfarenheter, händelser och upplevelser utvecklas till lärdomar och bli en del av din kunskap. När vi uppmärksammar våra tankar, känslor och handlingar ökar vi vår medvetenhet.

Vad utmärker en reflektion?

Vad betyder egentligen ordet reflektion (reflexion)? Synonymer till ordet är: spegla, återspegla, tänka igenom, överväga, fundera, ägna en tanke åt. ... En spegel reflekterar ljuset och kastar det tillbaka. Det innebär med andra ord att reflektion handlar om att rikta tillbaka ljuset på dig själv.

Hur upplevde du reflektera?

  • Synonymer till reflektera. Hur upplevde du uppläsningen av reflektera? Ja. eller. Nej. återkasta, spegla, avspegla, återge. tänka igenom, tänka, överväga, eftersinna, begrunda, fundera; ägna en tanke åt.

Vad kan du reflektera för att komma till insikt?

  • Du reflekterar för att komma till insikt. Vad kan du lära dig om dig själv och dina medmänniskor. Att reflektera är att ställa sig utanför sig själv och se på sig själv. Lägg gärna på ett leende när du gör det. De dagliga reflektionerna kan ge oss många intressanta perspektiv på tillvaron.

Vad innebär reflekterande arbetssätt?

  • Ett reflekterande arbetssätt innebär att enskilt eller tillsammans med andra kunna betrakta och förstå en situation ur olika perspektiv. Detta gör det möjligt att hitta åtgärder, metoder och förhållningssätt som fungerar, antingen genom att hitta och lyfta fram existerande lösningar, eller genom att prova och utvärdera nya.

Vad kan reflektion bidra till?

  • Reflektion kan hjälpa oss att se hur vårt tänkande om samma fenomen. förändras över tid. Reflektion kan vara ett medel för att utveckla. professionen och en brygga mellan våra tidiga erfarenheter och vår vilja. att utveckla dessa. Genom reflektion blir erfarenheter till kunskap där.

Relaterade inlägg: