Vilken dag på året föds det minst barn?

Innehållsförteckning

Vilken dag på året föds det minst barn?

Vilken dag på året föds det minst barn?

Allra flest barn (349 stycken) föddes tisdagen den 30 mars. Den minst populära dagen att föda barn var lördagen den 20 november. Då kom bara 187 barn till världen. På tredje plats från slutet kom den kristna världens mest kända födelsedag, den 24 december, när 194 barn såg dagens ljus.

Vad betyder det att vara född en viss veckodag?

Måndagsbarn är snällt och rart. De som är födda på en måndag, är oftast svärmiskt anlagd, har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull. Tisdag: ... De som är födda på en tisdag, är vanligen starka och handlingskraftiga, men de är ofta krigiska och går anfallsvis tillväga.

Vad betyder det om man är född på en torsdag?

De som är födda på en onsdag, har i regel snabb uppfattningsförmåga, de är inteligenta och läraktiga, men de kan ofta vara ganska självsvåldiga. Torsdag: ... De som är födda på en torsdag, är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.

Vilken månad fyller minst är i Sverige?

Den ovanligaste födelsedagen i Sverige är på skottdagen, den 29 februari. Det är förstås för att den bara infaller vart fjärde år. Även ett halvdussin födelsedagar runt juldagarna ligger i botten på listan över de vanligaste födelsedagarna. Men den ovanligaste ”vanliga” dagen att fylla år på är den 21 november.

Relaterade inlägg: