Hur ser en citronfjäril ut?

Innehållsförteckning

Hur ser en citronfjäril ut?

Hur ser en citronfjäril ut?

Som imago har citronfjärilen sugsnabel och suger nektar. Den har gula vingar vilka är väsentligt blekare hos honorna än hos hanarna. Både honor och hanar har en orange fläck på varje vinge. Framvingarna är svarta där de ansluter till kroppen.

Vart finns citronfjärilen?

Brakved och getapel sätter gränserna Citronfjäril förekommer i södra och mellersta Sverige och vidare norrut längs norrlandskusten till i höjd med Luleå. Tidigt på våren ser man citronfjärilar söka nektar på tussilago och på olika salixarter som sälg och vide.

Vad betyder det om man ser en svart fjäril?

Fjärilar förekommer då och då i svensk folktro. ... En svart fjäril förebådade sorg, medan en ljus fjäril var ett tecken på att tur och framgång väntade. Det finns också sägner om att när man ser en fjäril så har det skett en förändring eller ett tecken på att någon som stått oss nära har lämnat oss.

Vad äter en citronfjäril?

Honorna lägger små stiliga ägg (bild) på brakvedsblad. Citronfjärilslarverna (bild) - gröna och svartprickiga - äter brakved under sommaren, växer och ömsar hud och när de vuxit klart förvandlas de till puppor (bild).

Vad äter Citronfjärilens larv?

På våren suger citronfjärilen nektar från tussilagon. Honan lägger sina ägg på en växt, som heter brakved. När ägget kläcks kryper en liten, grön larv ut ur ägget. Larven äter av brakvedens blad.

Hur stor är Citronfjärilen?

Citronfjärilen är en medelstor fjäril. Vingspann 45-60 mm. Hannarna är lätta att känna igen på sin citrongula färg. Honorna är nästan vita, med en svag grön ton.

Relaterade inlägg: