Vad gör hår balsam?

Innehållsförteckning

Vad gör hår balsam?

Vad gör hår balsam?

Balsam används för att motverka shampots avfettande effekter, genom att bland annat tillsätta olika fetter. Detta skyddar håret, gör det mer lättkammat och ger det ett glansigare utseende.

När kom balsam till Sverige?

Få kosmetiska medel har blivit så utskrattade som botemedlet balsam när det lanserades i Sverige runt 1970 men idag är de flesta övertygade om att det behövs, hur tunt och flygigt håret än blir av det. Ett första balsamlikt medel hade lanserats i USA redan 1932 och även i Sverige fanns olika slags sköljmedel.

Varför tar man balsam?

Du ”tror” inte på balsam Ledsen att behöva breaka det här för dig, men: Schampot rengör ditt hår, men om du vill skydda håret och tillföra lyster behöver du balsam. ... Eftersom dina hårtoppar är äldre och mer skadade är det framför allt dessa som behöver balsam – inte din hårbotten.

Vad är skillnaden mellan balsam och conditioner?

För det första har en conditioner mycket lättare sammansättning och verkar på hårets yta medan ett balsam tränger in på djupet och inriktar sig på specifika problem (torrhet, skador och liknande) .

Vad är balsam metoden?

Metoden går enkelt beskrivet ut på att du, efter en sista tvätt med ett godkänt schampo, fortsättningsvis tvättar ditt hår med enbart balsam som inte innehåller sulfater, mineraloljor eller silikoner.

Kan man använda bara balsam?

Kändisfrisören Bobby Oduncu menar att man kan tvätta håret med ett schampo varannan gång, och bara använda balsam varannan gång. Men det viktigaste är att inte tvätta håret för ofta, oavsett om du använder balsammetoden eller inte. Två gånger i veckan är lagom.

Vilket balsam är bäst?

Testvinnare – Bästa Balsam

  1. Bäst i test – Maria Nila Head & Hair Heal Conditioner. ...
  2. Maria Åkerberg Hair Conditioner Nettle. ...
  3. Lanza Healing Volume Thickening Conditioner. ...
  4. Redken All Soft Conditioner. ...
  5. Kérastase Resistance Conditioner. ...
  6. Olaplex Bond Maintenance Conditioner No5. ...
  7. Maria Åkerberg Hair Conditioner Energy.

Relaterade inlägg: