Hur känns det att deffa?

Innehållsförteckning

Hur känns det att deffa?

Hur känns det att deffa?

Du har inga muskler. Att du går upp eller ner i vikt betyder inte att du byggt muskler eller bränt fett. Det är inte konstigt att du upplever att du förlorar muskler om du inte hade särskilt mycket muskelmassa från första början. Att deffa kan på det sättet vara en besvikelse.

Vad ska man äta under en DEFF?

Minska på sådant som har hög energitäthet (pasta, ris, bröd, smör, olja och annat rikt på kolhydrater och/eller fett) till förmån för mer grönsaker, rotfrukter, frukt/bär och rena proteinkällor - och se till att fylla ut tallriken rejält.

Vad ska man äta för att deffa?

Nyckeln till att minska i vikt är att göra av med mer energi än du äter. Vill du dessutom vara säker på att bränna fett men behålla eller bygga muskelmassa under tiden så måste du också äta proteinrik mat och styrketräna under tiden.

Hur hamnar man i kaloriunderskott?

Ett kaloriunderskott är när du konsumerar mindre kalorier än du bränner över tid. Till exempel, om du bränner 2000 kalorier på en dag men bara konsumerar 1500 kalorier, så kommer du har ett underskott på 500 kalorier.

Hur mycket underskott vid deff?

Ett lagom stort energiunderskott - 400-600kcal/dag är ett rimligt underskott beroende på utgångsläge. Och det behöver inte vara ett underskott exakt varje enskild dag utan sikta på ett veckounderskott om 2500-4000kcal så är du hemma.

Relaterade inlägg: