Kan inte använda tillbehör?

Innehållsförteckning

Kan inte använda tillbehör?

Kan inte använda tillbehör?

Kontrollera anslutningarna Koppla från och återanslut tillbehöret för att se om varningen försvinner. Om den fortsätter att visas kontrollerar du kontakterna på tillbehöret och enheten efter skada eller skräp. Vid behov tar du försiktigt bort skräpet och rengör kontakterna på enheten.

Varför stöds inte hörlurar?

Titta efter skräp, skador eller lösa anslutningar Titta efter skräp i näten i hörsnäckorna. Ta bort skräp genom att försiktigt borsta alla öppningar med en liten, mjuk borste som är ren och torr. Sätt tillbaka hörlurarna ordentligt. Om din iOS-enhet har ett fodral tar du bort det så att du får en bättre anslutning.

Varför fungerar inte min laddare?

Felsöka sladd, laddare, vägguttag och fodral Kontrollera att kabeln och laddaren fungerar. Testa dem med en annan enhet. Kontrollera att kabeln sitter ordentligt i bägge ändar. Kontrollera att det inte finns damm eller smuts i porten på telefonen.

Varför laddar inte min iPhone trådlöst?

Din iPhone kanske blir varmare vid laddning. ... Pröva med att flytta iPhone och laddaren till en svalare plats. Din iPhone laddar inte trådlöst när den är ansluten till usb. Om iPhone är ansluten till din dator med usb, eller om den är ansluten till en usb-strömadapter, kommer din iPhone att laddas med usb-anslutningen.

Kan inte använda tillbehör iPhone?

Om du får ett meddelande om att tillbehöret inte stöds eller certifierat. Dessa varningar kan visas av några skäl: din iOS-enhet kan ha en smutsig eller skadad laddningsport, laddningstillbehöret är defekt, skadat eller inte certifierat av Apple eller så är din usb-laddare inte utformad för att ladda enheter.

Kan bara använda ett tillbehör åt gången iPhone?

Du kan tillåta din iOS- eller iPadOS-enhet att alltid få tillgång till usb-tillbehör, till exempel om du använder ett usb-hjälpmedel till att ange din lösenkod på en låst iPhone. Många hjälpmedelsenheter aktiverar automatiskt inställningen att tillåta usb-enheter första gången de ansluts.

Varför glappar mina hörlurar?

Gå till Inställningar för Bluetooth på enheten som inte kommer från Apple och kontrollera att Bluetooth är aktiverat. Exempelvis kan du på en Android-enhet gå till Inställningar > Anslutna enheter > Anslutningsinställningar > Bluetooth. Avsluta parkopplingen (eller glöm) dina hörlurar.

Varför fungerar inte ena hörluren?

Peka på Inställningar (1) och välj Tillgänglighet (2). 2. Under Tillgänglighet finns ett balansreglage för att justera volymen mellan vänster och höger kanal. Dessvärre finns inte detta alternativ tillgängligt på alla Android-telefoner.

Vad gör man om Ipaden inte laddar?

Gör så här:

  1. Ta bort skräp från laddningsporten på undersidan av enheten.
  2. Starta om enheten: iPhone. iPod touch.
  3. Prova med en annan usb-kabel eller usb-laddare.
  4. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS.
  5. Kontakta Apple-supporten för service.

Hur gör man så att laddaren inte glappar?

Problemet ligger allt som oftast i punkten mellan själva kontakten och kabeln, där platsen glider av om du drar för hårt i den. Detta leder till att kopparen i kabeln skadas, eller att glapp uppstår. En snabb lösning är att förstärka den med tejp innan olyckan är framme.

Relaterade inlägg: