Vad är en detaljhandlare?

Innehållsförteckning

Vad är en detaljhandlare?

Vad är en detaljhandlare?

Här förklarar vi begrepp som är kopplade till detaljhandel och retail. Enligt Wikipedia är detaljhandel där varor kan köpas enskilt, till skillnad från partihandel. Verksamheten är därmed främst inriktad på konsumenter. Detaljhandel kan bedrivas från en fysisk butik men också genom försäljning via Internet.

Vad är en dagligvarubutik?

Dagligvaruhandel och sällanköpshandel Dagligvaruhandel innebär handel med varor som används dagligen, till exempel mat och hygienartiklar.

Vad klassas som butik?

Butik, affär eller äldre handelsbod är en lokal avsedd för detaljhandel. I en butik av äldre modell finns varorna bakom en disk, där personalen samlade ihop varorna åt kunderna. I en självbetjäningsbutik kan kunden vandra runt mellan varorna, och betalar i en kassa.

Vad är en e butik?

I praktiken innebär e-handel att köparen tar emot och skickar standardiserade elektroniska affärsmeddelanden via sitt e-handelssystem. Det kan till exempel handla om produktkataloger, order, ordersvar, leveransaviseringar och fakturor.

Vad menas med butikshandel?

Detaljhandel (äldre benämning: minuthandel) är handel där varor kan köpas enskilt, till skillnad från partihandel. ... Detaljhandel kan bedrivas från en fast placerad butik eller kiosk (fackhandel eller varuhus), men också i torgstånd, genom postorder och genom försäljning via Internet.

Vad är Specialvaruhandeln?

Specialvaruhandeln, som ibland kallas fackhandeln har många företag och butikstyper. Det är dock inte lika enkelt att dela in butikstyper inom fackhandeln på samma sätt som inom detaljvaruhandeln. Man kan dela in olika typer av butiker på följande sätt: Varuhushandeln: Säljer allt från dagligvaror till möbler.

Relaterade inlägg: