Vad är adekvat digital kompetens?

Innehållsförteckning

Vad är adekvat digital kompetens?

Vad är adekvat digital kompetens?

kunna använda och förstå digitala verktyg och medier, ha ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, kunna lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med digital teknik.

Vad är digital kompetens Skolverket?

Digital kompetens i läroplaner Skolverket definierar fyra aspekter av digital kompetens: Att kunna förstå hur digitaliseringen påverkar samhället och individen. Att kunna använda och förstå digitala verktyg och medier. Att ha ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik.

Vad är digital lek?

NYHET Förskollärare som använder surfplattor möter visst motstånd och ointresse från kollegor. ... Leif Marklunds avhandling fokuserar på förskollärarnas erfarenheter av att använda digitala verktyg för pedagogiska syften, så kallad ”digital lek”.

När infördes digitalisering i läroplanen?

I juli 2018 började den nya reviderade läroplanen med utökat fokus och nya krav på digitala kompetenser och digital utveckling för bland annat grundskolan och fritidshemmet gälla. Innan dess hade inte digitaliseringen varit lika definierad som uppdrag i läroplanen.

Vad är IKT Skolverket?

Att använda IKT, informations- och kommunikationsteknik, i undervisningen kan ge eleverna möjligheter till ett fördjupat lärande och verkligt inflytande över undervisningen. Här berättar en lärare om sin planering och genomförande av ett hälsoprojekt med IKT.

Relaterade inlägg: