Hur många tecken kan man skriva i ett sms?

Innehållsförteckning

Hur många tecken kan man skriva i ett sms?

Hur många tecken kan man skriva i ett sms?

Långa SMS (multi-SMS) innebär att meddelandet kan bestå av upp till 918 tecken i 6 SMS. Det visas då som ett enda sammanhängande meddelande i mottagarens mobiltelefon. 1 SMS är max 160 tecken, 2 SMS är max 306 tecken, 3 SMS är max 459 tecken o.s.v. Varje SMS debiteras den trafiktaxa som avtalats.

Vad betyder sms?

När du skickar ett meddelande till en annan mobiltelefon så är det din operatörs smsc som tar emot meddelandet från dig och skickar det vidare till mottagaren. Om mottagaren inte är tillgänglig, till exempel för att den telefonen inte har täckning eller är avstängd så sparas meddelandet.

Hur kommer sms fram?

I februari 1985 meddelade J. Audestad, WP3, att sms var en tilltänkt tjänst att använda för de nya digitala mobila systemen. Det första textmeddelandet sändes över Vodafones GSM-nätverk i England den 3 december 1992, från Neil Papworth, Sema Group från en persondator till Richard Jarvis, Vodafone på en mobiltelefon.

Vad är det MMS?

MMS-meddelanden (Multimedia Messaging Service) kan innehålla en obegränsad mängd text plus ett foto, ett bildspel, en video eller en ljudfil.

Hur många sms skickas varje dag 2020?

750.000.000 SMS per dag.

Hur många sms skickas per år?

År 2000 sändes cirka 17 miljarder meddelanden, året efter 250 miljarder. Denna siffra dubblerades på tre år så 2004 skickades 500 miljarder SMS. 2010 var siffran uppe i 6100 miljarder och 2012 skickades 14 700 miljarder SMS. Beräkningar gör gällande att det kommer skickas 28 200 miljarder SMS år 2018.

Vem kom på sms?

Och när världen första SMS skickades sändes det med hjälp av en PC till en Orbitel 901 mobiltelefon. Neil Papworth från Sema Group skickade ett meddelande med texten ”Merry Christmas” över Vodafones engelska GSM-nät 3:e december 1992 till mottagaren Richard Jarvis på Vodafone.

Hur skickar man meddelande som sms?

Skicka ett meddelande

  1. Öppna ett nytt meddelande genom att trycka på överst på skärmen eller tryck på ett befintligt meddelande.
  2. Ange telefonnummer, namn eller Apple-ID för varje mottagare. Du kan också trycka på och sedan välja kontakter. ...
  3. Tryck på textfältet, skriv ditt meddelande och tryck sedan på när du vill skicka.

Hur tar jag emot sms?

Det går att skicka och ta emot sms från vänner och kontakter i Messages....Skicka och ta emot sms med Messages

  1. Öppna Messages-appen .
  2. Tryck på Skriv .
  3. I fältet Till anger du namn, telefonnummer eller e-postadresser som du vill skicka meddelande till. Du kan även välja bland dina favoritkontakter eller hela kontaktlistan.

Relaterade inlägg: