Vilken storlek ska man ha på vinterdäck?

Innehållsförteckning

Vilken storlek ska man ha på vinterdäck?

Vilken storlek ska man ha på vinterdäck?

För det andra bör de däck man byter till aldrig vara av en mindre storlek eller ha en lägre lastbärande kapacitet än originalspecifikationen....Vilka däckdimensioner finns det?
Däckdimensioner
175/55 R16175/60 R13
175/60 R14175/60 R15
175/60 R16175/65 R13
175/65 R14175/65 R15

Vilka däck ska vara fram?

Ett enkelt sätt att ta reda på däckdimensionen är att titta på bilens registreringsbevis, där framgår vilken däckdimension som din bil registrerats med. Eventuellt står även vilka alternativa däckdimensioner som passar. Är du osäker på vilken däckdimension som sitter på din bil kan du själv ta reda på det.

Vad måste du tänka på vid montering av reservhjul?

Saker att tänka på 🤔 Bilens verktygssats som är med från start kan vara rätt klena och de kan göra det svårt för dig att lätta på hjulbultarna. Det blir smutsigt att byta däck, så se till att ha ett par arbetshandskar liggandes i bilen. Ha även med ett sittunderlag som du kan använda för knäna.

Hur vet man vilken tum det är på en fälg?

Längst bak i siffer- och bokstavskombinationen finns en siffra, ex. 16, som då avgör hur många tum fälgarna bör ha.

Vilka däck slits mest?

Bakhjulsdrivna bilar sliter alltså bakdäck snabbast. Och framhjulsdrivna bilar har både mest tyngd och drivning fram, de sliter helt klart framhjulen snabbast. Även dubbarna slits, om man har dubbdäck. För att kompensera det ojämna slitaget bör man rotera hjulen.

Vilka däck är bäst på vintern?

Bästa vinterdäcket Michelin X-Ice North 4 blir bäst i test bland vinterdäck. Det har ett högt antal dubbar och presterar också mycket bra i samband med test, med bara enstaka minuspunkter i bedömningen. Goodyear UltraGrip 9 är också det ett mycket bra däck som får höga betyg av testare.

Relaterade inlägg: