Vad står namnet Anders för?

Innehållsförteckning

Vad står namnet Anders för?

Vad står namnet Anders för?

Anders är ett nordiskt, företrädesvis svenskt mansnamn. Namnet är en form av Andreas, som i sin tur är ett smeknamn för många namn som börjar på Andro-, som betyder 'människa' eller 'man'.

Hur vanligt är namnet Anders?

Den 31 december 2019 fanns det totalt 188 004 personer i Sverige med namnet Anders, varav 77 330 med det som tilltalsnamn. År 2014 fick 11 pojkar namnet som tilltalsnamn. Namnsdag: i Sverige 30 november, delas med Andreas.

Vad betyder Andres?

Andreas är ett mansnamn på grekiska Ανδρέα, som ursprungligen kommer från Grekland och har uppstått som smekform av namn med förleden andro- som betyder 'man'. Andreas var namnet på en av Jesus tolv apostlar och är därigenom ett vanligt namn i kristna länder.

Hur många kvinnor heter Anders?

17 kvinnor heter Anders i förnamn. Av dessa har 0 Anders som tilltalsnamn. 100% av alla som heter Anders i förnamn är män. Det finns även 47 personer som heter Anders i efternamn.

Vad betyder ditt namn Cecilia?

Cecilia är ett kvinnonamn av latinskt ursprung (Caecilia). Från början bars namnet av de kvinnliga medlemmarna i den romerska släkten Caecilius, vars namn tagits från ordet caecus, 'blind'. En försvenskad variant är Sissela och andra nordiska varianter är Silje och Silja.

Relaterade inlägg: