Vad gör man åt mycket flytningar?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt mycket flytningar?

Vad gör man åt mycket flytningar?

Lufta underlivet om du tycker att du har för mycket flytningar eller känner att underlivet är torrt. Använd inte kläder som sitter tajt runt underlivet. Använd tampong bara när du har mens, inte på grund av flytningar. Då är det bättre att byta underkläder oftare.

Hur kan man få mindre flytningar?

Flytningarnas funktion är att rengöra slidan. Om du tycker att dina flytningar känns jobbiga och kanske därför tvättar dig mycket med tvål kan du rubba balansen i slidan. Din kropp kan då producera ännu mera flytningar för att återskapa balansen. Vid sexuell upphetsning ökar fukten/våtheten i slidan.

Kan man få mer flytningar av p piller?

Under användning av p-piller minskar mängden flytningar vanligen. Under graviditet ökar mängden flytningar. Ökade flytningar, klåda och sveda är vanliga symtom som kan förknippas med en infektion i underlivet eller slidan, men symtomen kan också bero på många andra orsaker.

Hur är flytningar vid graviditet?

Flytningar från underlivet Det är vanligt att ha mer flytningar när du är gravid. Det beror på ändrade hormoner i kroppen. Oftast är flytningarna vitaktiga och har ingen speciell lukt. Kontakta en barnmorskemottagning om du får besvär med klåda eller illaluktande flytningar.

Relaterade inlägg: