Hur mycket pulver tvättmedel?

Innehållsförteckning

Hur mycket pulver tvättmedel?

Hur mycket pulver tvättmedel?

Vid lätt smutsad tvätt kan doseringen minskas något (10-20 ml) och vid hårdare smutsad tvätt kan doseringen behöva ökas med 20-30 ml.

Hur mycket tvättmedel förbrukar vi?

Över hälften av de tillfrågade anger att de tvättar kläder oftare än vad som behövs. – Det är positivt att vi försöker vara miljövänliga när vi väljer tvättmedel. Men det är inte lika bra att vi sätter igång tvättmaskinen oftare än vad som egentligen behövs.

I vilket fack ska man ha i tvättmedlet?

Allra vanligast är tre olika behållare i facket med symbolerna I, II och *. I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt.

Vad bör man tänka på när man väljer tvättmedel?

När du köper rengöringsmedel ska du alltid välja miljömärkta produkter. Men detta är särskilt viktigt att tänka på när det gäller tvättmedel. Kemikalierna kommer ut i avloppet och reningsverken har svårt att få bort dessa miljögifter. Ett miljömärkt tvättmedel är inte mindre effektivt än ett vanligt tvättmedel.

Vad är viktigast för att tvätta på ett miljövänligt sätt?

Sänk tvättemperaturen när du kan. Att sänka temperaturen från 60 till 40 grader nästan halverar energiåtgången. Men kör ett varmt program – 60 eller 90 grader – någon gång emellanåt för att förhindra bakterietillväxt i maskinen. Passa på att tvätta handdukar och lakan, som behöver tvättas i högre temperatur.

Hur mycket tvättmedel och sköljmedel ska man ha?

I Sverige där vi på de flesta platser har mjukt vatten behövs ofta inte mer än en halv deciliter. Men följ rekommendationen på förpackningen, ta hänsyn till hur stor maskinen är, hur smutsig tvätten är och hur hårt vattnet är. Om du doserar för lite blir tvätten inte ren.

Hur använder man Pulvertvättmedel?

Det finns flytande och pulver tvättmedel. Det flytande mäter man upp (doserar) i en boll och lägger direkt tillsammans med tvätten i tvätt-trumman. Pulvret häller man i tvättmedelsfacken och mäter med ett decilitermått.

Relaterade inlägg: