Vilka är drakarna i Draknästet?

Innehållsförteckning

Vilka är drakarna i Draknästet?

Vilka är drakarna i Draknästet?

Draknästet (Dragons' Den) är tillbaka i Sverige och i SVT. Entreprenörer från hela Sverige presenterar sin affärsidé och söker investering från Drakarna. Drakarna är Jacob De Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercranz, Lena Apler och Jonas Eriksson.

Hur fungerar Draknästet?

Entreprenörerna berättar hur stort kapital de behöver för att förverkliga sina affärsidéer. Sedan bestämmer ”Drakarna”, som har både pengar och kunskap om affärer, om de vill satsa kapital eller inte. ”Drakarna” investerar bara om de verkligen tror på idéerna eftersom det är egna pengar de riskerar.

Hur rika är drakarna?

De nya drakarna presenteras som “fem multimiljonärer som brinner för entreprenörskap”. Hur mycket pengar och i vilka bolag de investerar är fortfarande hemligt, men klart är att de gjort en rad investeringar tillsammans och har blivit ett sammansvetsat team.

När går Draknästet?

Den andra säsongen av Draknästet kommer att sändas hösten 2022. I den snart gångna säsongen har Jacob de Geer, Lena Apler, Sara Wimmercranz, Shervin Razani och Jonas Eriksson varit finansiärer.

Vilka är de svenska drakarna?

Drakarna 2021

  • JACOB DE GEER, Upplands Väsby. ...
  • LENA APLER, Göteborg. ...
  • SARA WIMMERCRANZ, Stockholm (från Älmhult) ...
  • SHERVIN RAZANI, Stockholm (uppvuxen i Husby, född i Iran) ...
  • JONAS ERIKSSON, Sigtuna (från Luleå)

Vilka är med i Draknästet 2021?

Jacob De Geer, grundare av betalningsföretaget Izettle, Lena Apler, grundare av Collector Bank, riskkapitalisten Sara Wimmercranz som var med och grundade Footway och investmentbolaget Backing Minds, entreprenören Shervin Razani som grundat bemanningsföretaget Jurek samt tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson som ...

Hur gick det sen Draknästet?

I årsskiftet mellan 20 såldes bolaget till en ny ägare – och prislappen landade på omkring 750 miljoner kronor. Vid ägarbytet gjorde Gabrielsson sin sorti och sålde sitt innehav som motsvarade drygt 10 procent av bolaget.

Vem av drakarna är rikast?

Jacob De Geer. Jacob De Geer. Jacob De Geer, 46, var med och grundade betaltjänsten Izettle som 2018 såldes för nästan 20 miljarder kronor till amerikanska jätten Paypal.

När är Draknästet 2021?

Draknästet 2021 har premiär i SVT den 19 augusti.

Var kan man se Draknästet?

Draknästet på SVT Play. Entreprenörer från hela Sverige presenterar sina affärsidéer och söker investeringar inför en grupp investerare och riskkapitalister – Drakarna.

Relaterade inlägg: