Vad betyder hämta ut Rek?

Innehållsförteckning

Vad betyder hämta ut Rek?

Vad betyder hämta ut Rek?

Rekommenderad försändelse (förkortat rek.) är en i de flesta länder förekommande tilläggstjänst till förstaklassbrev. Om brevet skickas som rekommenderat, ansvarar postoperatören för innehållet upp till ett visst belopp. Avsändaren får ett inlämningskvitto och försändelsen kvitteras av mottagaren.

Kan bud hämta ut Rek?

Hämtar du åt någon annan behöver du visa både din och mottagarens legitimation. Om det är ett Rek behöver dessutom båda skriva under. Vid personlig utlämning kan endast mottagaren hämta. Fullmakt och bud gäller inte.

Vad kostar det att skicka ett rekommenderat brev?

Rek
Max vikt i gramPris för frimärkt*Pris i Skicka Direkt**
51–100115,0090,00
101–250141,00116,00
251–500167,00142,00
501–1 000180,00155,00

Vad är en försändelse ID?

Avisering via sms, mejl eller brev är ett sätt att meddela dig som mottagare att ett brev eller paket finns att hämta, är på väg eller kommer att levereras. När du hämtar ditt brev eller paket ska du uppge den fyrsiffriga koden i ditt SMS eller ditt försändelse-ID som du har fått i mejl- eller brevavin.

Vad betyder rekommenderad försändelse?

Ska du skicka viktiga dokument eller värdefulla varor inom Sverige? Då kan du skicka det rekommenderat – Rek inrikes. Försändelsen lämnas bara ut till mottagaren mot en kvittens och uppvisande av legitimation. På så vis vet du att försändelsen alltid når den du vill.

Kan man hämta ut ett paket med kollinummer?

Ja, det räcker att du tar med dig ditt kollinummer och din legitimation. För att ta reda på om ditt paket har kommit fram kan du söka detta på Postnords hemsida med ditt kollinummer.

Hur gör man när man skickar rekommenderat brev?

Hur gör jag för att skicka Rek utrikes? Du köper enkelt frakthandlingen i verktyget Skicka Direkt. Är du privatperson? Lämna det rekommenderade brevet med frakthandlingen hos ditt närmaste ombud.

Vad kostar Rek med mottagningsbevis?

Innehållet i ett Rek får inte överstiga ett marknadsvärde om 10 0 kr för betalningsmedel). * Tillägg för Rek som inkluderas i pris är 70,00 kr. ** Tillägg för Rek som inkluderas i pris är 57,00 kr.

Relaterade inlägg: