Vad betyder Diamantklarhet si?

Innehållsförteckning

Vad betyder Diamantklarhet si?

Vad betyder Diamantklarhet si?

Diamantklarhetvad är det? Diamantklarhet är bedömningen av små brister på ytan och i stenen. Ytfel kallas för fläckar, medan inre defekter kallas för inneslutningar. I de flesta fall påverkas en diamants skönhet inte av dessa på något sätt eftersom de flesta inneslutningar inte kan ses med blotta ögat.

Vad betyder Wesselton?

Wesselton är traditionell term för en vit diamant. Top Wesselton är sällsynta vita diamanter. Det finns även diamanter i gul, röd, blå, grön och champagnefärg. Färgerna kommer av att små mängder grundämne ingår i diamanten.

Kan man slå sönder en diamant?

Diamanten är den hårdaste stenen vi känner till, men den kan tyvärr gå sönder ändå. Tappar man en diamant på spetsen mot ett hårt granit-golv, kan den gå sönder eller få en spricka på insidan.

Vad är Briljantslipning?

Briljantslipningen är en av de mest populära slipningar för ädelstenar. ... Antalet fasetter är det som avgör hur mycket ljus en ädelsten reflekterar. Briljanter har 57 eller 58 fasetter och briljantslipningen reflekterar mest ljus av de klassiska slipningarna.

Vad är VS diamanter?

När man pratar om carat så är det inte renheten som används för Guld utan det är helt enkelt vikten på diamanten och en carat är 200 milligram. ... VS – Very small inclusions – Steget under VVS är när en diamant har Väldigt små inneslutningar. Även här så är det en detaljerad skala med VS1 och VS2.

Vilken färg har en diamant?

Även om de flesta diamanterna är färglösa, kan man finna de som är gul- eller brunakti- ga, vissa kallas också champagnefärgade. diamanter finns också i så varierande färger som grönt, rött, blått ochrosa, dessa kallas fantasifärger Graderad färgskala från helt färglös till ljust gul.

Vad står sol för på Guldfynd?

Clarity/Klarhet: Klarheten anger hur fri från inneslutningar diamanten är, vilket fastställs med lupp vid 10 gångers förstoring. Guldfynds diamanter har en klarhet från VS till P 1-2. Modern solitärserie med prinsesslipad Wesselton SI diamant från 0,25 till 1,00 ct.

Relaterade inlägg: