Vad betyder färgerna på skyltarna?

Innehållsförteckning

Vad betyder färgerna på skyltarna?

Vad betyder färgerna på skyltarna?

Grunden skall vara att det viktigaste vägvisningsmålet bestämmer bottenfärgen i följande ordning; Vägvisning för allmän väg (blå eller grön botten), vägvisning för enskild väg (gul botten), vägvisning till lokalt mål (vit botten), vägvisning till turistiskt intressant mål (brun botten) och vägvisning till inrättning ( ...

Vad innebär Vägnummermärke?

Vägnummer anges endast för vägar i nummergruppen 1-499. Ett märke med streckad bård anger att vägen leder till den väg som vägvisas med det nummer som anges på märket.

Vad är en Omledningsväg?

Lokaliseringsmärket, orienteringstavla för omledningsväg, anger färdväg när ordinarie väg är tillfälligt avstängd.

Vad betyder olika trafikmärken?

Ett påbudsmärke innehåller en uppmaning som du är skyldig att följa, t. ex. att du endast får köra i en viss riktning. Påbudsmärken som betyder att en viss typ av trafik är tillåten betyder samtidigt att all annan trafik är förbjuden om inte annat anges på en tilläggstavla.

Vilka vägar har gröna skyltar?

Denna skylt är en vägvisare för motorväg och motortrafikled. Denna sätts upp i vägkorsningar och den gröna färgen visar att vägen som den hänvisar till är motorväg eller motortrafikled. I vissa länder är denna skylt blå, och där är motsvarande skylt för allmän väg/landsväg av annan färg än just blått.

Vad betyder vägmärket 75?

Märket anger att ett körfält tillfälligt är avstängt och att inget annat körfält i färdriktningen kan användas.

Vad betyder de olika vägmärkena?

Förbudsmärken talar om vad du inte får göra och har oftast en symbol i vägmärket. Förbudsmärket är i regel runt med gul eller blå botten och försedd med röd bård. Kan förses med kompletterande text och/eller siffror och gäller i regel till nästa korsning.

Relaterade inlägg: