Hur fungerar ECU strypning?

Innehållsförteckning

Hur fungerar ECU strypning?

Hur fungerar ECU strypning?

Numera är det godkänt att strypningen sker elektroniskt i bilens styrenhet (ECU) och man slipper därmed modifiera drivlinan mekaniskt. ... Programvaran begränsar bilens topphastighet till 30km/h (det diskuteras på riksdagsnivå om att höja maxhastigheten. Skulle det bli justerar vi konverteringen kostnadsfritt.

Hur konverterar man till A-traktor?

I och med att lagen förändrades sommaren 2020 så är det nu otroligt mycket enklare att gör om en bil till en A-traktor. Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara. Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU.

Hur spärrar man EPA?

Idag finns det ingen lag om hur man ska spärra eller inte spärra växlarna när man bygger en atraktor. Tidigare har de funnits ett utväxlings krav. Detta försvann .

Vilka bilar kan konverteras till A-traktor?

I princip alla nyare bilar kan spärras via ECU:n för att inte gå snabbare än 30 km/h och registreringsbesiktas sedan som A-traktor. Vi kan hjälpa till att spärra era styrdon till 30 km/h. En fartspärrsprogrammering innebär att vi programmerar om styrenheten så bilen inte kan gå snabbare än 30 km/h.

Vad är ecu spärr A-traktor?

Bygger du A-traktor på en bil med årsmodell 2000 eller nyare och behöver en smidig lösning för att spärra hastigheten till 30km/h? ... Då kan du skicka bilens motorstyrdon (ECU) till oss för programmering. Vi skickar tillbaka oftast samma dag som spårbart försändelse.

Vad kostar det att göra om en vanlig bil till A-traktor?

Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Vad kostar det att bygga om en A-traktor?

Från och med den 15 juli i år ändrar Transportstyrelsen de gamla reglerna för A-traktorer. Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Är det lagligt med Ryckspärr?

Åker du med enkellåda är det fullständigt solklart att traktorn är olaglig ändå, oavsett om den toppar , så en ryckspärr lär inte lura någon med minsta koll på läget.

Är det lagligt att ha varvtalsregulator?

Ja, det är lagligt att ha varvtalsregulator. Dock finns vissa krav på installationen för att det ska bli godkänt. Kom ihåg att protokollet från registreringsbesiktningen ska stämma överens med bilens utförande. Om inte finns risk att man får föreläggande om ombesiktning vid ev kontroll.

Relaterade inlägg: