Vad menas med egen vårdbegäran?

Innehållsförteckning

Vad menas med egen vårdbegäran?

Vad menas med egen vårdbegäran?

Egen vårdbegäran, även kallad egenremiss eller egenanmälan, innebär att man själv skriver till en speciell vårdgivare för att söka vård. En del mottagningar har förtryckta blanketter för detta. Andra tar emot egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster (tidigare Mina vårdkontakter).

Kan man boka röntgen själv?

Med egen vårdbegäran kan du själv skicka in en remiss till specialistmottagningarna i länet (gäller ej specialisttandvården). Du kan antingen logga in på 1177.se för att använda e-tjänsterna eller fylla i en pappersblankett.

Vad menas med remiss bedömd?

Remissen redogör för symtom och tidigare sjukdom och ska vara av sådan kvalitet att mottagande vårdgivare kan bedöma det medicinska behovet. ... Remisser är nödvändiga för medicinsk service. För att utfärda remiss krävs att den legitimerade personalen för journal.

När kan man skriva Egenremiss?

I många regioner går det att beställa tid direkt hos en specialiserad läkare utan att ha en remiss. En del mottagningar vill då att du ska skriva en så kallad egenanmälan. Det kan också kallas egen vårdbegäran. En sådan innebär att du skriver till mottagningen och berättar om hur du mår och varför du söker vård.

Kan man röntga utan remiss?

En röntgenundersökning kan vara till stor nytta för att ställa diagnos och behandla olika skador och sjukdomar. Du behöver få en remiss för att få genomgå en röntgen av lungorna. Remissen skrivs oftast av en läkare på en vårdcentral eller på ett sjukhus.

Vad betyder remittera?

Remittera betyder ungefär detsamma som utsända på remiss.

Relaterade inlägg: