Kan en p-stav gå av?

Innehållsförteckning

Kan en p-stav gå av?

Kan en p-stav gå av?

En p-stav kan sitta i tre år, men kan tas ut tidigare om du vill. Om du vill ta ut din p-stav kan du boka en tid på den mottagning där du fick den isatt. Tänk på att det är viktigt att börja använda något annat skydd direkt när du tagit ut din p-stav om du inte vill bli gravid.

Hur säkert är det med p-stav?

Den ger ett mycket säkert skydd mot graviditet. P-staven gör så att du inte får någon ägglossning. Den påverkar också sekretet i livmoderhalsen så att det blir segt och tjockt, vilket gör det svårt för spermier att tränga in i livmodern. P-staven påverkar även slemhinnan inne i livmodern.

Hur lång tid tar det innan hormoner går ur kroppen Pstav?

När det är klart finns det inte mycket du behöver göra eller komma ihåg. Implantatet utsöndrar hormoner i upp till tre år, så det är ett bra val för alla kvinnor som vill ha ett pålitligt,långtidsverkande preventivmedel.

Hur ska en p-stav sitta?

P-stav är en liten, mjuk plaststav som sätts in under huden på överarmens insida.

Hur lång tid tar det innan man får mens när man slutat med p piller?

Det är olika hur snabbt mensen kommer igång efter att du har slutat med p-piller. En del får regelbunden mens direkt. För andra kan det ta flera månader. Det vanligaste är att mensen kommer tillbaka efter en till två månader.

Relaterade inlägg: