Vad händer om bygglov överklagas?

Innehållsförteckning

Vad händer om bygglov överklagas?

Vad händer om bygglov överklagas?

Byggnadsnämndens hantering av överklagande Om beslutet inte ska ändras ska byggnadsnämnden göra en rättidsprövning och om överklagandet kommit in i rätt tid ska det tillsammans med tillhörande handlingar skickas vidare till länsstyrelsen. Har överklagandet inte kommit in i rätt tid ska nämnden besluta att avvisa det.

Hur överklagar jag bygglov?

Beslut gäller bygglov, rivningslov, marklov eller förhandsbesked kan överklagas till Länsstyrelsen. Om du inte är nöjd med Länsstyrelsen beslut kan du gå vidare till Mark- och miljödomstolen. Sista instans är Mark- och miljööverdomstolen. En handläggare kan ge tips eller råd i ett pågående ärende men ska vara neutral.

Vad händer om länsstyrelsen avslår överklagan?

Det är viktigt att överklaga i tid Det innebär att länsstyrelsen inte överlämnar överklagandet till domstolen eller överinstansen om det kommer in för sent. Det går inte att begära uppskov för att överklaga, däremot kan man begära uppskov för att komplettera överklagandet hos domstolen när ärendet kommit dit.

Kan man överklaga bygglov?

Ett beslut om bygglov eller förhandsbesked får överklagas av den som beslutet angår, om det har gått honom eller henne emot.

Hur överklagar man byggnadsnämndens beslut?

Byggnadsnämndens beslut om förhandsbesked och lov överklagas hos länsstyrelsen. Överklagandet ska dock skickas till byggnadsnämnden som avgör om ändring ska ske och om överklagandet har kommit in i rätt tid. Därefter skickar nämnden överklagandet och handlingarna i ärendet vidare till länsstyrelsen.

Kan förhandsbesked överklagas?

Om man är missnöjd med Skatterättsnämndens förhandsbesked kan man överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen. Prövningstillstånd krävs inte. Skatteverket kan överklaga ett förhandsbesked oavsett utgången i beskedet och även om någon ändring inte yrkas.

Vilka bygglov har grannarna ansökt om?

Man kan kontakta kommunens stadsbyggnadskontor. De har uppgifter om alla pågående och avslutade bygglovsärenden. Du behöver dock ta reda på fastighetsbeteckningen på den tomt du vill fråga om.

Vad händer om länsstyrelsen upphäver byggnadsnämndens beslut får de inte bygga då?

Länsstyrelsens beslut kan överklagas hos mark- och miljödomstolen. Den som inte är nöjd med Länsstyrelsens beslut kan överklaga till mark- och miljödomstolen. Överklagandet lämnas in till Länsstyrelsen som prövar om överklagandet har kommit in i rätt tid innan överklagandet skickas vidare till domstolen.

Hur lång tid tar en överklagan till länsstyrelsen?

Du har tre veckor på dig att lämna in ett överklagande. Vissa av kommunens beslut enligt plan- och bygglagen, PBL, får överklagas till Länsstyrelsen av den som beslutet angår. Ett beslut om till exempel bygglov och marklov kan överklagas av såväl grannar som andra vars rätt berörs av ärendet.

Vilka grannar kan överklaga bygglov?

kan bygglov överklagas - Sakägare är framför allt närmaste grannar, det vill säga ägare till både angränsande tomter och tomter med en väg eller gata emellan, säger Anton Persson. Överklagande ska ske tre veckor från det att grannarna tagit del av beslutet genom kommunen.

Relaterade inlägg: