Hur anpassar sig fjällräven?

Innehållsförteckning

Hur anpassar sig fjällräven?

Hur anpassar sig fjällräven?

Fjällräven är väl anpassad till det arktiska klimatet bland annat genom hårbeklädda trampdynor och en bra isolerande päls. Färgen på pälsen kan antingen vara vit på vintern och brun på sommaren eller blåsvart året runt. Föda: Smågnagare som lämmel; ripor, grodor, ägg och kadaver.

Vad gör fjällräven på vintern?

Fjällräven har en tjock och varm vinterpäls. Den klarar bitande kyla, minus 40 är inga problem! Dessutom har den päls på sina trampdynor (smart!), precis som isbjörnen, det fungerar nästan som vinterskor. Den är liten och nätt, och när den springer omkring på fjället så ser det nästan ut som att den studsar fram.

Är fjällräven hotad?

Least Concern (Population stable) Arctic fox/Conservation status

Hur jagar fjällräven?

Under vintern jagar fjällräven vanligen ensam och varje exemplar har ett revir som är cirka 20 km² stort. Vid jakten använder arten sin väl utvecklade hörsel för att hitta bytesdjur under snötäcket.

Hur mycket väger fjällräv?

3,2 – 9,4 kgVuxen 1,4 – 3,2 kgVuxen Arctic fox/Mass

När byter fjällräven päls?

Fjällräven är expert på att klara sig i kalla temperaturer, och byter päls två gånger per år. Fjällräven lever i kalla områden som fjällen (det hörs ju på namnet) och den är perfekt utrustad för kyla. Med sin varma päls klarar den ner till 40 minusgrader!

Relaterade inlägg: