Hur lång tid tar det för tappen att utplånas?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det för tappen att utplånas?

Hur lång tid tar det för tappen att utplånas?

Det är helt normalt med en liten slemtillblandad blödning när du har fått värkar. Blödningen beror på att små blodkärl i livmodertappen brister och är tecken på att livmodertappen har börjat utplånas och öppna sig. Du ska alltid ringa till förlossningen vid blödning utan värkar.

Hur känns livmodertappen vid förlossning?

Då ska livmodertappen öppna sig helt så att barnet kan komma ner i slidan. Under öppningsskedet känns värkarna starkare. De blir längre och mer regelbundna. Då kan det vara bra att komma till förlossningsavdelningen.

Hur kan man påverka livmodertappen?

Cellförändringar i livmoderhalsen beror för det mesta på en virusinfektion. Den vanligaste typen av cellförändringar läker av sig själv. Den typ av cellförändringar som kan utvecklas till livmoderhalscancer kan tas bort genom en enkel operation. Livmodertappen är den nedersta delen av livmodern.

Hur lång är livmodertappen vid förlossning?

Om livmodertappen är mjuk, förkortad och öppen 2-3 cm är den ”mogen”. Om modermunnen är öppen 2-3 cm, mjuk och förkortad använder barnmorskan en liten plastkrok och tar hål på fosterhinnorna så att vattnet går. När vattnet rinner stimuleras naturliga sammandragningar.

Relaterade inlägg: