Vad händer om TUI går i konkurs?

Innehållsförteckning

Vad händer om TUI går i konkurs?

Vad händer om TUI går i konkurs?

Om du bokat en paketresa och flygbolaget som din researrangör anlitat går i konkurs ska du kontakta researrangören. Din researrangör har nämligen ansvar för att ordna ersättningstransport för dig och övriga resenärer. Misslyckas researrangören med att ordna transport har du rätt att få ersättning för hela resan.

När gäller resegarantin?

Resegaranti innebär att resenärer får kompensation från resegarantin om deras resa ställs in eller avbryts på grund av att den som arrangerade paketresan eller förmedlade det sammanlänkade researrangemanget har gått i konkurs. Det är Kammarkollegiet som är tillsynsmyndighet över resegarantilagen.

Vad händer om resan blir inställd?

Om din paketresa blir inställd kan du kräva att få pengarna tillbaka. Det gäller oavsett varför resan har ställts in. Om arrangören gör så att du inte kommer kunna genomföra resan ska du alltså heller inte behöva betala för resan. Kontakta researrangören skriftligen när du ska kräva återbetalning.

Kan TUI gå i konkurs?

TUI AG, som är hälftenägare i den europeiska charterjätten TUI Travel håller krismöte för att rädda bolaget från konkurs. Tyska TUI AG kan hamna i samma situation som Thomas Cooks ägare Arcandor och begäras i konkurs senast nästa år, varnar analytiker enligt Resflex som inte citerar någon källa.

När får man tillbaka pengarna från Tui?

Fram till 60 dagar före resan.

Relaterade inlägg: