Vad händer om aktie går minus?

Innehållsförteckning

Vad händer om aktie går minus?

Vad händer om aktie går minus?

Även om du har investerat i en tillgång som har en låg sannolikhet att sjunka i värde kan det ändå innebära att du tar en hög risk om det är den enda tillgången du äger, eftersom konsekvensen av en nedgång kan innebära att du förlorar hela ditt sparade kapital.

Kan man bli betalningsskyldig på aktier?

För dig som funderar på att blanka aktier så är det viktigt att du förstår att detta är förenat med ekonomiska risker. Om du för egna pengar köper aktierkan du som mest förlora alla pengar som du har investerat men du kommer aldrig att bli skyldig någon något. Med blankning så kan du faktiskt bli skyldig pengar.

Är fonder bättre än aktier?

Fördelarna med ett aktiesparande är att du slipper förvaltningsavgifterna som finns i en fond. Du betalar istället en avgift varje gång du köper en aktie, som kallas courtage. Vi har ett av marknadens lägsta courtage. Du kan även ha chans till högre avkastning när du investerar i aktier jämfört med fonder.

Är det riskabelt med fonder?

Riskspridning är bra, men de flesta fonder har så många innehav att vi inte kan läsa på om alla bolag. Särskilt inte fonder som placerar i andra delar av världen. Att köpa en fond innebär ofta att vi köper in oss i en massa innehav vars verksamhet vi inte ens känner till. Låter rätt riskabelt.

Relaterade inlägg: