Vad händer om tjejer tar steroider?

Innehållsförteckning

Vad händer om tjejer tar steroider?

Vad händer om tjejer tar steroider?

“Rösten är svår att dölja” − kvinnor som använder steroider känner skam och ånger. Utebliven menstruation, behåring i ansiktet, mindre bröstvolym, en förstorad klitoris och ett djupare röstläge. Att androgena anabola steroider (AAS) kan ge kvinnliga användare mera maskulina drag är inget nytt.

Hur påverkas ett samhälle i helhet av folk som brukar anabola steroider?

Hälsoekonomiska konsekvenser av användning av anabola steroider i Sverige. Rapporten visar att förebyggande insatser som leder till att 10 procent färre börjar använda Anabola Androgena Steroider, leder till besparingar för samhället på 157 miljoner kronor per år.

Varför väljer man att dopa sig?

Forskning har visat att det finns ett antal förklaringar till varför man dopar sig. Inom idrott på elitnivå används dopningsmedel för att förbättra den fysiska prestationen i syfte att vinna tävlingar, lösa viktproblem och minska smärta. ... Där ses dopningsmedel som en snabb genväg till en mer muskulös kropp.

Vilken är bakgrunden till användningen av anabola?

Under 1960-talet kom anabola androgena steroider (AAS) i bruk. Syftet med dem är att bygga upp muskulaturen. Dessa har spridit sig även utanför idrottssammanhang och är även förbjudna att använda i icke-medicinska syften (se Dopningslagen, SFS 1991:1969).

Vad görs för att försöka få bukt med dopingen inom idrotten?

Metoder att öka syretransporten omfattar bloddoping, erytropoesstimulerare och autolog blodtransfusion (eget blod). Farmakologisk-, kemisk- och fysisk manipulation avser alla sätt att otillbörligt manipulera med dopingkontroll eller för att dölja doping.

Vad händer om man tar steroider?

De kallas även för anabola steroider. AAS fungerar på två sätt. De är anabola vilket betyder att de bygger upp muskler och andra vävnader i kroppen. De är androgena vilket betyder att de ger manlig könsmognad och sänker den kroppsegna produktionen av testosteron i testiklarna.

Relaterade inlägg: