Vad händer om bin och humlor dör ut?

Innehållsförteckning

Vad händer om bin och humlor dör ut?

Vad händer om bin och humlor dör ut?

Om biet försvann från jordens yta skulle människan bara ha fyra år kvar att leva. Inga bin, ingen pollinering, inga växter, inga djur, inga människor. Om alla bin i världen skulle dö ut, är mänskligheten utplånad inom fyra år. Nästan allt vi äter är direkt eller indirekt beroende av pollinerande insekter.

Vad händer om alla bin dör?

På väg att utrotas. Enligt forskarna är ungefär en tredjedel av alla världens bin och fjärilar på väg att försvinna helt. Om utvecklingen fortsätter finns risk att vi inte längre kan pollinera viktiga grödor som till exempel nötter, frukt och grönsaker. ... Försvinner bina skulle det leda stora ekonomiska förluster.

Varför håller bina på att dö ut?

Matbristen är ett stort problem för dagens bin. Förr fanns det gott om ängar med en stor mångfald av blommande växter. I takt med att jordbruket förändrats täcks i dag stora områden istället av åkrar eller skogsplanteringar. ... Vildbin är petiga med maten och kan ofta bara äta från ett fåtal blommande växter.

Hur stor del av maten vi äter har Pollinerats?

- Ungefär en tredjedel av all mat vi äter är pollinerad av insekter. Du kan tänka dig hur det skulle gapa tomt på hyllorna i mataffären – särskilt i frukt- och grönt-avdelningen – utan dessa ekosystemtjänster som pollinatörerna utför.

Relaterade inlägg: