Vad händer om jag får nytt jobb under uppsägningstiden?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag får nytt jobb under uppsägningstiden?

Vad händer om jag får nytt jobb under uppsägningstiden?

Om din arbetsgivare däremot vill att du står till förfogande under uppsägningstiden kan ditt arbete hos den nya arbetsgivaren innebära en olaglig arbetsvägran, vilket i sin tur kan göra dig skadeståndsskyldig till din tidigare arbetsgivare.

Vad händer vid arbetsbrist?

Har du sagt upp personal på grund av arbetsbrist är du skyldig att erbjuda nytt arbete om företaget behöver nyanställa. Det kallas återanställningsrätt, eller företrädesrätt, och gäller under uppsägningstiden och nio månader framåt. Observera att företrädesrätten endast gäller lediga arbeten.

Får man jobba på annat jobb under uppsägningstid?

Det enda kravet är att Du respekterar Din uppsägningstid. ... Du och Din arbetsgivare kan komma överens om att Du inte behöver stå till arbetsgivarens förfogande under uppsägningstiden, Du får då börja arbeta för en ny arbetsgivare men då behöver din gamla arbetsgivare inte betala lön till Dig under uppsägningstiden.

Hur räknar man ut uppsägningstid?

Hur uppsägningstiden räknas Med exempelvis en månads uppsägningstid menas att om du säger upp dig till exempel den 15 mars, så upphör din anställning vid arbetsdagens slut den 15 april. Om motsvarande datum saknas i efterföljande månad, så löper uppsägningstiden ut den sista dagen i den månaden.

Relaterade inlägg: