Vad händer om jag inte går till jobbet efter uppsägning?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag inte går till jobbet efter uppsägning?

Vad händer om jag inte går till jobbet efter uppsägning?

Måste jag jobba hela min uppsägningstid? Du kan komma överens med din chef om att sluta tidigare, men det är inget du har rätt till enligt lag. Om chefen säger nej till att du avslutar anställningen tidigare och du vägrar arbeta under uppsägningstiden kan du bli skadeståndsskyldig.

Vad kan hända om man inte dyker upp på jobbet?

Det leder inte bara till löneavdrag, ingen intjänad semester under frånvaron m.m. utan kan också om den är omfattande eller upprepad leda till att arbetsgivaren får saklig grund för uppsägning om övriga förutsättningar för uppsägning p.g.a. personliga skäl är uppfyllda.

Får man prata illa om sin arbetsgivare?

En anställd är skyldig att vara lojal mot sin arbetsgivare. Ju högre befattning desto större krav kan du ställa på lojalitet. ... Illojalitet kan också vara att prata illa om arbetsgivaren och sprida lögner. Yttrandefriheten ger inte den anställda rätten att bryta mot lojalitetsåtagandet i anställningsavtalet.

Kan man slippa uppsägningstiden?

Svar: Du kan säga upp dig när du vill, utan att ange något skäl. Du behöver inte heller säga upp dig skriftligen, såvida ni inte avtalat om det tidigare. Däremot måste du arbeta under uppsägningstiden, annars kan arbetsgivaren kräva dig på skadestånd.

Vad händer om man går hem innan uppsägningstiden?

I det fall du säger upp dig och slutar innan uppsägningstiden gör du dig skyldig till ett avtalsbrott. Du kan till följd av detta även bli skadeståndsskyldig gentemot din arbetsgivare, 38 § LAS. Ditt agerande utgör dock inget brott i straffrättslig mening och kan därför inte leda till en prick i belastningsregistret.

Får man neka anställning?

Om ni ingått ett anställningsavtal ska avtalet hållas och arbetsgivaren kan inte neka dig att börja. ... De inskränkningar som finns är att arbetsgivaren inte får neka en anställning utifrån någon av diskrimineringsgrunderna i diskrimineringslagen.

Relaterade inlägg: