Är det bra att köpa dieselbil?

Innehållsförteckning

Är det bra att köpa dieselbil?

Är det bra att köpa dieselbil?

Om du kör mycket och långa sträckor, exempelvis om du har bilen i tjänsten, är en dieselbil fördelaktig, särskilt om du brukar köra mer än 1500-2000 mil per år. Har du häst, skoter eller annat som du behöver frakta med släpvagn efter bilen är en dieselbil det bättre alternativet.

Vad ska man köpa för bil idag?

Det viktiga är att du väljer en bil utifrån dina behov. Om du kör många mil i vardagen men har ont om möjligheter att ladda passar en modern bensin- eller dieselbil sannolikt bäst. Kan du däremot ladda hemma eller på jobbet, och till vardags kör mest kortare sträckor, kanske en laddhybrid eller elbil är bästa valet.

Vilken är den bästa dieseln?

Diesel Car Magazine har funnits i 25 år och startades alltså vid en tid då dieselmodeller inte var så vanliga. De som följt tidningen noterar att Peugeot RCZ är ”Årets dieselsportbil” för fjärde året i rad och Jaguar XF är vinnare i sin kategori för femte gången.

Hur länge kommer det finnas bensin?

I Sverige föreslår nu en ny utredning att fossila drivmedel, bensin och diesel, fasas ut till 2040. Däremot verkar det enligt utredningen bli svårt att införa ett förbud mot att sälja nya bensin- och dieselbilar i Sverige.

Hur länge får vi köra bensinbilar?

Det blir förbjudet att sälja nya bensin- och dieselbilar i Sverige år 2030 - målet är att förbudet ska gälla inom hela EU. Sveriges nya regering vill förbjuda att det säljs nya bensin- och dieselbilar från och med 2030.

Relaterade inlägg: