Hur räknar CSN ut återkrav?

Innehållsförteckning

Hur räknar CSN ut återkrav?

Hur räknar CSN ut återkrav?

I första hand räknar vi av det belopp vi kräver tillbaka från dina kommande utbetalningar. Om dessa inte räcker till får du betala tillbaka den resterande delen som ett återkrav. I din belopps- och utbetalningsplan finns tabellen ”För mycket utbetalt enligt detta beslut”.

Kan man bara få bidrag från CSN?

Räntan på studielånet är 0,05 procent år 2021. Du kan välja att låna ett mindre belopp om du vill, eller bara ta bidraget. Det finns en gräns för hur länge du kan få studiemedel, läs mer under rubriken Krav och villkor för att studiemedel. * En utbetalning omfattar normalt fyra veckor.

Hur återbetalar man CSN?

Du börjar betala tillbaka till CSN tidigast sex månader efter att du hade studiestöd. När det är dags att börja betala får du ett brev från CSN med en betalningsplan och inbetalningskort. Det får du i samband med ett årsskifte. Har du tagit studielån tidigare och börjat betala tillbaka?

Vad är återkrav CSN?

Om du har fått pengar av CSN som du inte hade rätt till, måste du betala tillbaka dem. Då får du ett återkrav. Det kan exempelvis bero på att du har avbrutit dina studier eller haft ogiltig frånvaro. Här hittar du information om kostnader, regler och vad som händer om du inte betalar.

Vad händer om jag hoppar av en kurs?

Om du avbryter dina studier eller gör studieuppehåll har du inte längre rätt till studiestöd. Du får dock behålla de pengar du fått fram till avbrottet. Om du avbryter dina studier eller gör ett studieuppehåll gäller de vanliga reglerna om när det är dags att börja betala tillbaka ditt studielån.

Relaterade inlägg: